Het ras Parthenaise

De Parthenaiseras is een Frans runderras, oorspronkelijk afkomstig uit Partenay-gebied in Deux - Sevres.
Het wordt gekenmerkt door een lichtbruin - tarweachtige kleur en zwarte accenten. Het was de derde Franse ras in termen van aantallen bij het maken van genealogische logboeken in 1893.

 

 

Het is een oud ras waarmee je alle richtingen uit kan.

Oorspronkelijk was het ras bekend voor haar melk met een hoog vetgehalte, uitermate geschikt voor de productie van boter.

Vandaag staat het ras bekend als vleesras en niet meer als melkras.

 

De ommezwaai van melkras naar vleesras is zeer succesvol, hoofdzakelijk omdat dit rundsvlees over zeer goede eigenschappen beschikt.

Het Parthenaiseras is gekend voor de uitgesproken smaak van het vlees dat gekenmerkt wordt door finesse, zachtheid en sappigheid.

 

Door hun gespierdheid hebben de Parthenaiserunderen weinig vet en een fijn skelet. Dit verschaft een hoge opbrengst van verkoopbaar vlees.

 

De Parthenaiseras is een uitgesproken vleesras en staat bekend om de uitzonderlijke kwaliteit van het vlees.
Het vlees heeft een unieke smaak en onvergelijkbare zachtheid.

De kleur is helderrood tot donkerrood.
Zachtheid is uitzonderlijk met zeer fijne spiervezels.
Sappigheid en smaak zijn te danken aan de marmering.